De Markthal Purmerend was afgelopen maandag het toneel voor de Waterland Culinair. Een unieke gelegenheid om de gehele gastvrijheidsector in de regio Zaansteek-Waterland kennis te laten maken met de doelstellingen van onze mooie sector tafel. Om 11.00 uur was het al druk op de markt waar ondernemers op het gebied van innovatie, rendement en het gemak in de keuken ook fijn met ons in gesprek konden gaan.

Het belang van samenwerken aan het begeleiden, opleiden en behouden van leerlingen en medewerkers binnen de sector. Hoe doe jij dat als ondernemer? Zou je jongeren hierin ook willen inspireren? Wat zou jij een mede-ondernemer in de Hospitality sector willen meegeven als je al genoeg personeel hebt? Vind je het leuk om gastlessen op scholen te geven? We hebben veel ondernemers gevonden die met ons mee willen werken aan de verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven door zich op te geven als gastdocent. Wij hebben echt genoten van de verschillende gesprekken met iedereen met bekenden en nieuwe bekenden.

De mooiste vraag van de dag kwam van een onderneemster uit Volendam: ‘Hoe kan ik bij jullie aan tafel komen zitten?’

Simpelweg omdat ze het intuïtief en de doelstelling van de sector tafel, samenwerken aan het begeleiden, opleiden en behouden van leerlingen en medewerkers, graag haar steentje wilde bijdragen. Zo verliep de dag succesvol. Ondernemers weten nu meer over de Sectortafel Hospitality en wij meer over de ondernemers. Een win-win situatie zoals we dat ook wel mogen omschrijven. Als laatste gesprek van de dag was er een jonge ondernemer die net een zaak had overgenomen in een klein dorp en zich afvroeg hoe hij leermeester kon worden. Gelukkig konden we hem ook van informatie voorzien door de diversiteit in onze Sectortafel met de informatie vanuit ondernemers, onderwijs en overheid.

Kortom een gezellig evenement georganiseerd door Sligro Food Group Purmerend waar Sectortafel Hospitality dankzij Nico Molenaar de kans heeft gekregen om met ondernemers uit de regio in gesprek te gaan.