Om ervoor te zorgen dat er meer leerlingen kiezen voor techniek is de verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven van groot belang. Door met techniekdocenten mooie bedrijven uit de regio te bezoeken kunnen zij samen met deze bedrijven een zo goed mogelijke aansluiting creëren tussen deze twee.

Op donderdag 30 november bezochten techniekdocenten uit Regio Waterland het mooie bedrijf Eekels Technology (Yachting)-Marpower en Marpower eXperience in Zaandam. Dit is een gerenommeerd bedrijf op het gebied van elektrische installaties in de scheepvaart en in het bijzonder in superjachten. Tijdens een zeer uitgebreide presentatie over verlichting, AV-IT, Automation en Power en een rondleiding kregen de docenten een inkijkje in een wereld die eigenlijk het voorstellingsvermogen te buiten gaat. Ook in deze sector staan bedrijven te springen om technische mensen. Aan de docenten de taak om leerlingen en studenten bewust te maken en te enthousiasmeren van de mogelijkheden die techniek te bieden heeft.

De bedrijfsbezoeken worden vier keer per jaar georganiseerd. De data zijn terug te vinden in de agenda. Ook een keer mee op bezoek? Stuur dan even een mail naar sectortafels@purmerend.nl

Kort filmpje Bedrijfsbezoek Eekels: