Even voorstellen: Shirley Benoit
Deze brede opleiding bleek een perfecte basis voor mijn vervolgcarriรจre, waar naast gastvrijheid, het organiseren, initiรซren en integraal samenwerken centraal staan. De afgelopen 5 jaar vanuit de rol als directeur-bestuurder bij Bureau Toerisme Laag Holland. Dรฉ destinatie marketing organisatie van de regio.
Twee jaar geleden kwam ik met Nancy Burrie in contact over het idee om sectortafels op te zetten, ook voor de gastvrijheidssector. Op de hoogte van de uitdagingen die de sector kent, mijn passie voor gastvrijheid en mijn (grote) netwerk in de regio, was het voor mij meteen duidelijk! Hier wilde ik mij graag voor inzetten.
Samen met diverse stakeholders; ondernemers, scholen en overheid komen wij nu regelmatig bij elkaar. Daarnaast werken wij in werkgroepen uitvoerend aan specifieke projecten. Mijn drive, als voorzitter van de tafel, is met name om de samenwerking tussen de verschillende organisaties te versterken. Maar ook activiteiten te ontwikkelen die bijdrage aan een duurzame ontwikkeling van de sector in de regio.
Ik ben trots op de resultaten van de projecten tot nu toe. Twee eigen congressen, maar ook betere zichtbaarheid van de sector(tafel) bij Waterland Werkt en Waterland Culinair. Deze netwerkmomenten zijn belangrijk om met ondernemers en organisaties te sparren over kansen, uitdagingen en ontwikkelingen.
Aan de tafel proberen wij uitdagingen van een overstijgend belang aan te grijpen. Aan de hand van acties proberen wij betrokken in positie te brengen om het verschil te maken.
Een goed voorbeeld hiervan is de regiosafari. Hierbij nemen wij op 9 januari circa 180 studenten mee de regio in langs bedrijven uit de branche. Circa 30 bedrijven stellen die dag hun deuren open. Samen laten wij tijdens rondleiding, proeverijen en mini-workshops zien hoe leuk de sector is en hoe je hier als (potentieel) leerling je weg kunt bewandelen.
Want ik hoop dat, net zoals ik 18 jaar geleden, nog veel meer leerlingen de passie voor onze branche ontdekken.