Bekijk hier een korte impressie van dit inspirerende evenement.

Zo’n 80 mensen uit het bedrijfsleven, onderwijs en (semi)overheid kwamen gisteren bij elkaar tijdens de inspiratiesessie van de Sectortafel Techniek bij Gebr. Van ’t Hek in ZO Beemster. De boodschap was duidelijk: ‘alleen ga je snel, maar samen kom je verder’!

Na de optionele rondleiding door het familiebedrijf, waar het merendeel van de bezoekers zich ook voor had aangemeld deelde Jurian Borst van Gebr. Van ’t Hek en voorzitter van de sectortafel de ambities en reeds lopende acties van de tafel.

“Er gebeurt al veel, maar er is meer nodig! Daar hebben we elkaar bij nodig”, was de moraal van het verhaal. Of het nu gaat om het promoten van de sector, het enthousiasmeren van (toekomstige) medewerkers of het opleiden van nieuwe en huidige medewerkers in de sector,  ieder bedrijf kan zijn steentje bijdragen. Je bedrijf openstellen voor bezoeken, het geven van gastlessen op school, of helpen in de techniekloods die speciaal is neergezet om jongeren vroegtijdig kennis te laten maken met de techniek; het is allemaal nodig om iets te doen aan de grote personeelstekorten in de technische sector.

Na een half uurtje gingen de aanwezigen uiteen in vier praktische workshops:

Voor het werkgeverschap van de toekomst, gegeven door Ruud Laan van Boon Edam was veel animo evenals voor de workshop die verzorgd werd door marketingbureau Bambuu uit Purmerend. Zij vertelden hoe je onderscheidend kunt zijn in het werven van nieuwe medewerkers. De Purmerendse Scholengroep bood een workshop aan waarin je praktische handvaten meekreeg om een gastles te verzorgen, waarbij Meindert Engberts, eigenaar van Engberts Electrotechniek en sinds een tijdje ook gastdocent op het Gerrit Rietveld zijn praktijkervaringen deelde. René Lust verzorgde samen met zijn vrouw Lillian een bijzondere Q&A. Het leerbedrijf weet als geen ander leerlingen van o.a. het speciaal onderwijs te enthousiasmeren en niet zonder succes! Leerling Rudie was meegekomen en vertelde in geuren en kleuren wat er zo leuk is aan het werken bij dit auto demontagebedrijf en waarom hij voor de opleiding motorvoertuigtechniek heeft gekozen.

Voordat het tijd was om na te praten en ervaringen te delen werd de eindpresentatie van de avond verzorgd door Erik Veurink, die speciaal vanuit Brabant naar ZO Beemster was afgereisd om te vertellen hoe zij daar in de omgeving van Eindhoven de Brainport Industrie Campus hebben opgebouwd. De directeur van deze campus vertelde een prachtig verhaal over een succes dat alleen met intensieve samenwerking en een gezamenlijk belang tot stand kon komen. Een stip op de horizon!

De Sectortafel hoopt de komende tijd steeds meer bedrijven te vinden die willen bijdragen in tijd en financieel aan de bruggenbouwer die met de ambities en actielijnen van de tafel aan de slag gaat. Bedrijven die interesse hebben of meer informatie willen kunnen een mailtje sturen naar sectortafels@purmerend.nl