Onlangs gingen de leerlingen van groep 7 van de basisscholen Trifolium, KlimOp, Sint Jozefschool en OBS De Koningsspil op bedrijfsbezoek in de regio Zaanstreek- Waterland.

Iedere groep werd in groepen van ongeveer 10 leerlingen verdeeld en elke groep nam een kijkje op de werkvloer van een technisch bedrijf.

De Sectortafel Techniek organiseert dit om zo de leerlingen van groep 7 al op vroege leeftijd kennis te laten maken met de techniek en te laten zien wat zich eigenlijk allemaal afspeelt achter de muren van zo’n bedrijf. Vaak spreekt het van buitenaf niet tot de verbeelding, maar is het superleuk en interessant van binnen.

De bedrijfsbezoeken zijn mede mogelijk gemaakt door Eipi Belettering, Kluster, Rijser, Bakker Heftrucks, Prokal Stoomtechniek, Bakkerij Mastenbroek, Barcol Air, Holland Mechanics, Lotte Autoschade, Tol Plaatwerk, Kivo Plastic Verpakkingen, Boon Edam, Fred Kooij Auto’s, Pasterkamp Installaterus en Simko Paint.