Eerste Hospitality Safari een succes! 

Afgelopen donderdag 25 januari trok de eerste Hospitality safari door de regio. Vier tours met mbo-studenten, leerlingen in het voortgezet onderwijs en werkzoekenden, reden elk langs vier leerbedrijven in de regio om te ontdekken wat voor mogelijkheden er zijn op het gebied van werk en stage. Ze kregen alle ins en outs, een rondleiding en ze namen letterlijk een kijkje in de keuken. “Het is heel leuk om zo in een bedrijf te worden geïntroduceerd, ik heb er echt meer inzicht van gekregen”, aldus Noëlle, student Hospitality aan het Horizon College.

 De deelnemers konden kiezen uit de Internationale safari, food en keuken, de hospitality tour (frontoffice en bediening) en de oriëntatietour. Dit bracht ze, met een enthousiaste ontvangst, bij vier van de volgende bedrijven: Jo&Co, Theater de Purmaryn, De Stallen en Brasa in Purmerend, Brasserie de Taanketel en Restaurant Land&Zeezicht op Marken, Fort Resort Beemster, Zaans Museum, Henri Willig in Katwoude, Europarcs Poort van Amsterdam in Uitdam.

 De safari heeft de deelnemers zeker geholpen om de blik te verbreden. “Fort Resort was zo mooi, daar waren we nog nooit geweest, dat zou leuk zijn voor een tweede stage”, zo vertellen Noëlle en Manouk van het Horizon College. “En het is ook leuk als er ergens een verhaal achter zit, zeker als degene die het vertelt enthousiast en gastvrij is, dan hebben ze bij ons al streepje voor. We zijn blij dat we dit gedaan hebben!”

Nog een quote van één van de docenten:

“Het was heel gezellig en heel gevarieerd. De ondernemers hebben er echt de tijd voor genomen. Super tof! ”