Bedrijfsbezoek Smit Elektra en Cas Sombroek

Het bedrijfsbezoek aan Smit Elektra en Cas Sombroek in Volendam donderdag 28 september was een buitengewoon waardevolle ervaring voor techniekdocenten van de (VO) scholen uit de regio Waterland. Het bezoek werd goed bezocht door enthousiaste mensen uit het onderwijs en leden van de sectortafel.

Tijdens het bezoek werden we geïnformeerd over het lovenswaardige initiatief van deze bedrijven om samen een opleiding te bieden voor leerlingen in de elektrotechniek op MBO-niveau. Dit is een essentiële stap om jonge talenten op te leiden voor de arbeidsmarkt en hen de benodigde vaardigheden en kennis bij te brengen in dit vakgebied. Het toont aan dat deze bedrijven niet alleen betrokken zijn bij hun eigen succes, maar ook actief bijdragen aan de ontwikkeling van de toekomstige generatie vakmensen.

Dit soort initiatieven speelt een cruciale rol bij het inspireren van leerkrachten en het versterken van de banden tussen onderwijsinstellingen en bedrijven. Het bedrijfsbezoek bood ongetwijfeld waardevolle inzichten en praktische kennis voor de docenten, waardoor ze hun studenten beter kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt en de technische sector. Deze inspanningen zullen ongetwijfeld vruchten afwerpen voor zowel de leerlingen als de regionale economie op de lange termijn.

Ook een keer deelnemen aan een bedrijfsbezoek? Neem dan contact op met  Arjan Koehoorn
a.koehoorn@atlascollege.nl