Meer techniek in het basisonderwijs

 Op 29 en 30 augustus was de techniekloods van het Gerrit Rietveld in Purmerend geopend voor kinderen van 8t/m 14 jaar. Dit doen we omdat we het belangrijk vinden dat kinderen ook naast de eventueel door school aangeboden lessen ook in hun vrije tijd met techniek bezig kunnen zijn. 

In de Techniekloods konden zij allerlei technische activiteiten uitproberen, zoals zagen, timmeren, werken met metaal en allerlei leuke werkstukken maken. Er zijn geweldige machines, zoals kolomboormachines, schuurmachines en figuurzaagmachines, waar de kinderen zelf mee aan de slag mochten. Het was mogelijk om voorbeelden na te maken, maar een eigen idee uitwerken kon ook. 

Het is de bedoeling om deze technieklessen vaker aan te bieden. Eerst in de vakanties en later mogelijk een structurele inloop.  Het aangeboden programma sluit aan op de activiteiten van het Sterk Techniek Onderwijs (STO).  Meer informatie via: https://stowaterland.nl/techniekloods/